Okulumuzda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı

Okulumuz öğrencilerine yönelik, deprem anı ve tahliye ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı. Ardından deprem anı ve tahliye tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi.

Atatürk İlkokulu öğrencilerine deprem anı ve tahliye tatbikatının içeriği hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler veren Sınıf Öğretmeni Sezer KUŞ, Öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirdi.

Daha sonra Okulumuz İdareci, öğretmen ve öğrencilerleri ile birlikte deprem anını yaşayarak öğrencilerde afet farkındalığı oluşturmak, geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinde deprem bilincini yerleştirmek ve yeni nesillerin bu bilinçle yetişmelerinin sağlanması amacıyla tatbikat aşamasına geçildi.

İlk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar. Etkinlik başarılı bir şekilde sonlandırıldı. Etkinliği düzenleyen Okulumuz idareci ve öğretmenlerine, etkinliği başarı ile uygulayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

13-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-2023